290814

 
Nu är det 10 dagar kvar till avresan och idag jag begav mig till Apotek Hjärtat, trotts att jag ogillar privatiserade apotek starkt, för att köpa en menskopp. I USA har de i väldigt stor utsträckning enbart tamponger som kommer med applikatorer i plast. Detta betyder att om du köper 12 tamponger får du också 12 applikatorer. I plats. Då detta är både miljöovänligt och låter allmänt obehagligt bestämde jag mig för att införskaffa en menskopp innan avresa. Jag kommer under årets gång uppdatera om min upplevelse med menskoppen och om hur den fungerar när jag lärt mig tekniken. 
 
En menskopp är en liten kopp i silikon som kostar runt 300 kr, jag köpte min för 319 kr, och kan användas i fem till 10 år. Den rymmer tre gånger så mycket som en tampong eller binda, och till skillnad från dessa mensskydd samlar den upp mensen istället för att suga upp den. Den första menskoppen tillverkades i USA i slutet av 30-talet, men bland annat på grund av att en inte tjänar pengar på att sälja menskoppar då de håller så pass länge har de inte blivit speciellt uppmärksammade. 
 
 

070814

 
 

Igår höll jag min hej då-picknick! Det var jättemysigt att samla en del av min kompiskrets och äta kakor och göra P3:s partiquiz.

 

Sedan förra gången jag skev på denna blogg har det hänt en del. Jag har fått reda på att det bär av till USA den 8:e september - det vill säga om 32 dagar - och att jag antagligen kommer få en värdfamilj i Connecticut eller Massachusetts. Själva värdfamiljen har jag dock inte fått än. AFS, organisationen jag åker med, uppdaterar mig veckovis och än har de inte hört något från sina medarbetare i USA om just mig.

 

Att veta att jag antagligen kommer hamna i Connecticut eller Massachusetts känns bra. Båda staterna är blåa, tillåter samkönade par att gifta sig och ägnar sig inte åt dödsstraff. Jag fick reda på att dessa stater var aktuella genom att söka på AFS hemsida med olika postnummer. På så sätt kollade hemsidan upp vilka studenter som fanns som alternativ i dessa postnummers områden och jag hittade mig själv i Connecticut och Massachusetts. Jag hittade även sammanfattningen av min ansökan och organisationen hade inte tystat ner mitt politiska engagemang. Jag hoppas att det i sin tur kommer underlätta när organisationen letar familj åt mig; att familjen är förbered på detta och på så sätt skapa mindre konflikter.